Tourist in my own city: lunch & dinner

Thursday, April 28, 2016



Als er iets is wat ik graag doe buiten het swatchen van nieuwe lipkleurtjes, dan moet ik wel zeggen dat ik houd van eten. Uiteten, eten klaargemaakt door mijn vriend, enzoverder, enzoverder. Ik ben zelf geen keukenprinses, maar ik heb het geluk voorzien te zijn van een persoonlijke chef. Laat dat mijn vriend zijn - Yay me! – Naast het doorbladeren van een van zijn vele kookboeken, het internet af te zoeken, enz. vind hij zijn inspiratie bij andere chefs. Hij is onder de indruk van wat zij kunnen en vindt het interessant en motiverend om hun gerechten te proeven. Ik hou van eten, voor hem is het zijn passie. Hier zijn 3 restaurant die wij bezochten tijdens onze week Paasverlof. (mijn excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s)
Taste and Colours, Kortrijk – Starten doen we in eigen stad, waar we onze collega’s en vrienden chef Dirkjan Decock en Hilde Reynaert bezochten. Hun mooie restaurant is een ‘must visit’ als je houdt van lunchen of dineren in een rustig kader. De open keuken nodigt uit een blik te werpen bij wat in veel plaatsen het ‘achter de schermen’ gebeuren is. Geen formeel gedoe met een ellenlange uitleg, maar de service is licht en vriendelijk. Het eten was fantastisch! Ik proef nog steeds het witloof met pompoen bij het zien van de foto. Wij namen het weekend menu, 7 gangen - € 80,00 (foto 1, 2 & 3)

Graanmarkt 13, Antwerpen – Bij het afdalen naar de kelder van de high-end winkel, vind je een erg mooi restaurant. Marmeren tafels die we allemaal graag zien en lekkere, aantrekkelijke en lichte gerechten, bereid door chef Seppe Nobels en zijn team. Wij namen het lunch menu en breiden die wat uit door enkele hapjes eraan toe te voegen. Als de sepia er nog steeds tussen staat, aarzel dan zeker niet om voor die te gaan aangezien dat het meest heerlijke, kleine pannetje was die ik de hele dag had. Lunch menu, 3 gangen - € 43,00 (foto 4, 5 & 6)

Veranda, Antwerpen – Ergens in de Lange Lobroekstraat in Antwerpen zal je Veranda vinden als je goed bent in verstoppertje spelen. Wij reden er verschillende keren langs. Eens je de deur vindt om binnen te gaan, dan ga je er alleen nog maar buiten met een gelukzalige glimlach. Alles in de restaurant was helemaal mijn ding. Ik was verbaasd van de gerechten die chef Davy Schellemans voor ons bereidde. Sepia als voorgerecht: BAM. – Inktvis wordt stilaan een van mijn persoonlijke favorieten – en alle andere gerechten die we die avond aten, maakten me zo’n gelukkige meid. De service was heerlijk persoonlijk en super vriendelijk. Ik vind dat fantastisch! Hier geen ‘special treatments’ want slechts 1 menu wordt geserveerd, dus iedereen eet gewoon dezelfde heerlijke gerechten. Menu, 5 gangen – € 55,00 (foto 7, 8 & 9)

Lieve mensen, ik ben geen specialist in dit soort zaken, noch ben ik een foodie. Ik? Ik houd gewoon van lekker eten en geef jullie graag enkele tips waar je al die yummyness in je tummy krijgt. By the way, moet ik eigenlijk die gerechten omschrijven als je de foto’s ziet? Je krijgt sowieso het water in de mond…
_________________________

If there is thing I love to do besides spending my days in a beauty store swatching new lip products, I just have to say I love to eat. Eating out, eating food my man made, etcetera, etcetera. I am no kitchen princess myself, but I am lucky to be blessed with a personal chef, as in my boyfriend. - Yay me! - So besides flipping through one of his many books, browsing the internet, etc. he finds his inspiration with other chefs. He is amazed what they can do and finds it interesting and motivational to taste their food. I love eating, for him, food is his passion. So here are 3 restaurants we visited during our week off. (Sorry for bad quality phone pictures )
Taste and Colours, Kortrijk - Starting off in the city we live in, we visited of our friends and colleagues chef Dirkjan Decock and Hilde Reynaert. Their lovely restaurant is a must visit when you love to lunch or dine in a serene atmosphere. The open kitchen invites you to have a look at what is in a lot of places the behind the scenes. No formal etiquette with too much explanations in the service, just very light and friendly. The food was amazing, I can still taste the chicory with pumpkin just by looking at that picture. We had the weekend menu, which was 7 courses - € 80,00 (pictures 1,2 & 3)

Graanmarkt 13, Antwerpen - When you step down in the basement of the high end store you'll find a beautiful restaurant. Marble tables we all love and yummy, pretty and light food prepared by chef Seppe Nobels and his team. We had the lunch menu that we made a bit longer by adding a few of the appetizers. If the sepia is still there to choose, do not hesitate as that was the most delicious little pan of food I had for the entire day. Lunch menu of 3 courses - € 43,00 (pictures 4,5 & 6)

Veranda, Antwerpen - Somewhere in the 'Lange Lobroekstraat' in Antwerp you'll find Veranda if you're good at hide and seek. We drove past it several times but when you find the door to get in, you'll only leave the place with a happy face. I loved everything about this restaurant. I was amazed by the dishes chef Davy Schellemans prepared. Sepia as a starter: BAM. - Squid is becoming a personal favorite - and everything else I ate that night just made me one lucky girl. Service here was very personal and super friendly, exactly what I like! Oh no special treatments here as there is only one menu, so everyone eats the same delicious dishes. Menu of 5 courses - € 55,00 (pictures 7,8 & 9)

Lovely peeps, I'm no specialist in these sorts of things, nor am I a foodie. Me? I just love to eat & recommend places where you can get some yummyness into your tummy. Therefore, a short overview of my experiences. And by the way, do I need to explane a dish when you see the pictures? Yeah, you're mouth watering either way...

No comments:

Post a Comment

Thank you for leaving a comment! I read them all and appreciate your thoughts.